Blog over bakken en braden met een pizza oven buiten in je tuin.

pizza oven stoken

De Kunst van het stoken. Hoe je eenvoudig een pizza oven kunt stoken zonder rookontwikkeling.

Wat nou de grootste rol speelt bij rookontwikkeling is de temperatuur. Met name wanneer je ineens te veel of een te groot stuk hout op het vuur gooit, daalt de temperatuur ineens te veel. Wat er dan gebeurt. In hout zitten gassen opgeslagen. Deze gassen zien we bij een goede verbranding in de vorm van vuur. Wanneer de verbranding niet goed gaat zien we deze gassen in de vorm van rook. Wanneer alle gassen uit het hout zijn opgebrand, houden we gloeiende kolen over. Houtskool is dus hout waar de gassen al uit zijn. Deze gassen hebben minstens een temperatuur nodig van 320 graden. lees verder hoe die temperatuur daling te voorkomen. Dit artikel is een beknopte handleiding om een pizzaoven rookvrij te stoken.

Brood bakken in een steenoven. Hoe te beginnen.pizza oven buiten

Dit artikel gaat vooral over het bakproces wanneer we bakken met een hout gestookte oven. Vooral bij het bakken van brood hebben we voor een langere tijd een constante temperatuur nodig. Welke pizza oven is geschikt voor het bakken van brood.  Het bakken gebeurt in een gesloten steenoven, zonder een actief vuur.  Lees verder.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Beveiligingsvraag:

google_plus